A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Віньковецької селищної ради

Семінар вчителів зарубіжної літератури

Дата: 12.11.2019 16:53
Кількість переглядів: 22

Сучасний урок зарубіжної літератури – це урок життя, на якому формується компетентність мовця, національна свідомість, духовно багата мовна особистість, ціннісне ставлення до того, що відбувається навколо. У пам’яті лишається те, що має емоційне позначення. Саме наскрізні лінії є соціально значимими надпредметними темами, які допомагають формуванню в учнів уявлень про суспільство в цілому, розвивають здатність застосовувати отримані знання у різних ситуаціях.

Мета наскрізних ліній – «сфокусувати» увагу й зусилля вчителів-предметників, класних керівників, зрештою, усього педагогічного колективу на досягненні життєво важливої для учня й суспільства мети, увиразнити ключові компетентності. З огляду актуальності вищесказаного, 12 листопада 2019 року на базі Віньковецького ліцею відбувся семінар-практикум вчителів зарубіжної літератури з проблеми «Реалізація наскрізних змістових ліній на уроках зарубіжної літератури». Із вітальним словом до учасників звернувся директор ліцею І. Богданов та презентував відео про навчальний заклад. Учні 10- А класу та вчитель Т. Рак запросили вчителів у літературне кафе «Любов в поезії срібного віку». У теоретичному блоці учителі розглянули сучасний стан розвитку та проблеми, які виникають в освітньому процесі, ділилися важливим досвідом роботи. У практичному блоці учасники семінару відвідали урок у 10 класі «Специфіка переходу від романтизму  до реалізму.

Романтизм у Німеччині. Ернест Теодор Амадей Гофман як представник  гротескної  течії романтизму. «Крихітка Цахес, на прізвисько Цинобер» -  філософська казка митця». Вчитель Л. Байдич на високому методичному та організаційному рівні провела урок, використовуючи інноваційні прийоми навчання здобувачів освіти.

 Наступним етапом семінару став майстер-класі з зарубіжної літератури, який провели досвідчені учителі Л. Матковська, вчитель Подолянського НВК та Л. Мацюк, вчитель зарубіжної літератури Женишковецької ЗОШ І-ІІІ ст. Використовуючи інтерактивні вправи, педагоги дали зрозуміти, що навчання має бути цікавим. Для учня це означає посильним і успішно-результативним, для вчителя – радісним. Безперечно, існує безліч технологій, прийомів і методів, за допомогою яких можна реалізувати наскрізні лінії програми та розвивати компетентності. 

 Захід відбувався в теплій, дружній атмосфері. Сподіваємось, нові навички допоможуть учителям-словесниками урізноманітнити свої заняття і зробити їх ще цікавішими для сучасних учнів.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень