A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Віньковецької селищної ради

Діяльність Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Віньковецької селищної ради в умовах воєнного стану

Дата: 06.06.2022 16:31
Кількість переглядів: 14

Інформаційно-консультативний фронт з освітянами Віньковеччини було розгорнуто Комунальною установою «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Віньковецької селищної ради з 24 лютого 2022 року і триває наразі.

Для керівників закладів освіти створено е-портфоліо «Освітній процес в умовах воєнного часу», у якому накопичено матеріали для використання в роботі щодо якісної організації освітнього процесу в умовах воєнного стану, зокрема консультативні путівники директора Центру Світлани Саврій, спецвипуски інформаційно-методичного вісника Орієнтир» ХОІППО, накази та методичні рекомендації МОНУ та ДСЯО щодо особливостей організації освітнього процесу, застосування норм трудового законодавства, дистанційної форми роботи під час дії правового режиму воєнного стану.

Для всієї освітянської родини, дітей та внутрішньо переміщених осіб розгорнута кампанія психологічної підтримки, ментальної та інформаційної безпеки під час воєнного стану в країні через онлайн-наради, вайбер-групи, вебсайт КУ ЦПРПП ВСР, групи у фейсбуці «Управлінський кластер», «Дистанційне навчання: нові орієнтири». Проведені вебінари «Про шкільне навчання під час воєнного стану в Україні» (14.03.22 р.), «Інформаційна безпека в умовах війни як складова інформаційно-цифрової компетентності педагогічного працівника» (21.04.22), з питань реалізації професійних стандартів «Керівник (директор) закладу дошкільної освіти», «Вихователь закладу дошкільної освіти» та використання інтелектуальних карт у методичній роботі (19.05.22).

Для вчителів української мови, математики та історії  11-х класів 19 та 20 квітня 2022 р. КУ ЦПР ПП ВСР організовані онлайн-тренінги щодо специфіки національного мультипредметного тесту та особливостей якісної підготовки випускників до складання НМТ - 2022.

Старт Нової української школи у 2022-2022 н.р. Курси підвищення кваліфікації проведені з 10 травня по 13 травня 2022 року для 74 вчителів закладів загальної середньої освіти Віньковецької селищної ради та Зіньківської сільської ради, які забезпечуватимуть реалізацію нового Державного стандарту базової середньої освіти відповідно до Концепції «Нова українська школа». У площині курсів аналізувалися основні зміни, передбачені реформою НУШ: новий зміст освіти крізь призму дитиноцентризму, спрямований на формування компетентностей XXI століття; новий шкільний вмотивований учитель, який володіє сучасними методиками викладання і здатен реалізовувати педагогіку партнерства; нове освітнє середовище, засноване на цінностях.

Мовний клуб на Віньковеччині «Смакуй українською». 14 зацікавлених осіб  19 травня 2022 року згуртувалися у креативному навчанні української мови під час заняття мовно-розмовного клубу «Смакуй українською». Захід проводився в рамках загальнонаціонального мовного проєкту «Єдині». Осередком спілкування став Центр професійного розвитку педагогічних працівників Віньковецької селищної ради. Учасниками мовного клубу були позитивні, оптимістичні, патріотично налаштовані особистості Віньковеччини і наші гості-внутрішньо переміщені особи.

Освітня галузь на Віньковеччині - ПУЛЬС волонтерської діяльності, ЛЕГЕНІ консультативної, психологічної підтримки, ДЖЕРЕЛО мотивації у воєнний час серед освітян та внутрішньо переміщених осіб: ПОРЯД і на крок ПОПЕРЕДУ з душею, увагою, турботою та повагою.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень