A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Віньковецької селищної ради

СЕМІНАР ЗАВУЧІВ на ВІНЬКОВЕЧЧИНІ: ІНТЕРВІЗІЯ та СУПЕРВІЗІЯ

Дата: 28.03.2019 15:15
Кількість переглядів: 9

28 березня 2019 року на базі Мд.-Олександрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів проводився семінар-практикум заступників директорів ЗЗСО. Для обговорення була винесена проблема: «Орієнтири впровадження інтервізії та супервізії як форм методичного супроводу професійного розвитку педагогів».

У конструктивному діалозі учасники семінару намагалися з’ясувати сутність понять інтервізія та супервізія як інструментів професійного розвитку педагогів, зрозуміти специфіку та механізм впровадження інноваційних форм професійної підтримки педагогів.

Правильне бачення специфіки супервізорської діяльності обґрунтувала методист з початкової освіти, тренер-педагог Нової української школи Брошко Леся Леонідівна.

У динамічних творчих групах завучів під час рефлексійної частини семінару послідовно, логічно, в аналітичному розрізі вдалося виокремити переваги та ризики інструментів професійної підтримки педагогів.

Методичні рекомендації, які отримали завучі у підсумковій частині семінару, виокремили орієнтири ефективного застосування супервізії як методу навчання молодих педагогів, як вектора допомоги в безперервному професійному розвитку досвідчених педагогів,  як способу попередження емоційного вигоряння та зняття психологічного навантаження професійних педагогів, як прийому консультування під час впровадження інновацій, як опору при виборі альтернативи професійного становлення "Я-концепції" педагога-майстра.

Семінар завучів став ще одним стимулом для здійснення аналізу рівня методичного сервісу у ЗЗСО та переконав у важливості створення умов для професійного розвитку й підтримки педагогів.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень