A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Віньковецької селищної ради

Прес-реліз семінару директорів 23.04.19 р. Дашковецький НВК

Дата: 24.04.2019 13:53
Кількість переглядів: 9

СЕМІНАР ДИРЕКТОРІВ ЗЗСО НА ВІНЬКОВЕЧЧИНІ

 

Найкращий спосіб передбачити майбутнє – це створити його…

 

Слова П. Друкера, американського теоретика менеджменту, стали канвою інтегрованого управлінсько-методичного заходу для керівників закладів загальної середньої освіти у Віньковецькому районі.

23 квітня 2019 року на базі Дашковецького НВК, сучасної сільської школи, відбулося професійне спілкування-навчання, управлінський обмін досвідом з настановами та рекомендаціями.

Заряд радості та оптимізму подарувала екскурсія під керівництвом сучасної і компетентної директорки Матковської О. І. в найкращий на Віньковеччині Дашковецький заклад дошкільної освіти «Пізнайко», де створені комфортні, чудові умови, де панує аура любові, тепла, радості для діток дошкільного віку. 

Особливою частиною заходу стала візитівка ресурсної кімнати для дітей з особливими освітніми потребами, функціонування якої грамотно й переконливо в тандемі презентували директор ІРЦ Віньковецької районної ради Масловська С. М. та директор школи Ладняк А.В.

Управлінський патронаж НУШ та управлінські дії протидії булінгу – такі актуальні питання освітньої реформи були винесені на розгляд колегії відділу освіти, молоді та спорту Віньковецької РДА.

Начальником відділу освіти, молоді та спорту Арсенюком В.О. зосереджена увага директорів освітніх закладів району на важливості зміни управління школою, сфокусовані завдання на реалізацію вимог нормативних документів реформування освіти, обґрунтована важливість співпраці з батьками та оновлення ролей вчителя в ставленні до учнів. Методистами РМК проблемно та аналітично прокоментовані управлінсько-методичні кроки реалізації вимог Концепції «Нова українська школа» щодо забезпечення успішної реалізації організації освітнього процесу в перших класах ШУН (методист з початкової освіти Брошко Л. Л.) та створення превентивного виховного середовища ЗЗСО щодо профілактики насильницьких та агресивних форм поведінки серед учнів (методист з виховної роботи Штанько О. М.). Важливі рекомендації грамотних дій щодо виявлення булінгу, роз’яснення його наслідків та відповідальності за вчинені дії відповідно до нормативно-правових документів надані інспектором з ювенальної превенції Віньковецької поліції, лейтенантом поліції Шевчук М. І.  та юрисконсультом відділу освіти, молоді та спорту Жаріковою Т. О.  Директори освітніх закладів району інформували учасників колегії щодо здійснення управлінського супроводу впровадження НУШ та попередження булінгу. 

Друга частина заходу, що проходила у форматі семінару-практикуму, була переплетена із проблематикою колегії та підпорядкована управлінським векторам формування й розвитку організації освітнього процесу та виховного середовища у світлі вимог реформування освіти та викликів сьогодення.

Ефективними щодо роздумів про вдосконалення управлінської компетентності стали презентовані заходи з досвіду роботи педагогічного колективу Дашковецького НВК. Управлінсько-освітянський брифінг об’єднав педагогів, батьків та керівників школи навколо актуальної проблеми «Нова українська школа: ЧАС ЗМІН!». Конструктивний, відкритий діалог з питання «Що змінилося в НУШ для учнів, батьків і вчителів?» між учасниками заходу вміло, грамотно та професійно розгорнула сучасний, прогресивний, творчий і досвідчений директор Дашковецького НВК Ладняк А. В. Виховною аурою протидії булінгу була насичена година спілкування з учнями 7-го класу, проведена кл. керівником Хрін А. А.

Для учасників семінару підготовлений управлінсько-методичний кейс (Саврій С. Г., завідувачкою РМК), який містить настанови, методичні рекомендації для вдосконалення управлінської компетентності керівників та снонукає директорів фокусувати увагу на максимізації можливостей для створення якісного освітнього й виховного середовища в ЗЗСО.

Гармонізація стосунків між усіма учасниками освітнього процесу, бажання тримати руку на пульсі реформи школи, розуміння важливості змін, створення умов для плекання особистості учня – таку ауру для всіх учасників заходу подарував Дашковецький НВК. Висловлюємо вдячність за бажання по-сучасному в школі думати і працювати, навчати і виховувати!

Завідувач РМК Саврій С. Г.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень