A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Віньковецької селищної ради

Підсумки XXXII сесії:

Дата: 22.02.2023 08:56
Кількість переглядів: 8

Розглянули та підтримали звернення  до Кабінету Міністрів депутатської групи "Рівні можливості", у якому обґрунтували необхідність виключення депутатів місцевих рад із переліку осіб, яких стосуються обмеження щодо виїзду за кордон. Депутатки пояснили, що досі невідомо який механізм перетину кордону для категорій громадян, які потрапили під додаткові обмеження, а це не лише жінки, це й чоловіки, віком після 60 років. Через обмеження в комунікації руйнуються зв’язки з міжнародними партнерами, чимало волонтерських проєктів зупинилося.

В обласних, міських, селищних радах депутати працюють на громадських засадах. Депутати не отримують зарплати за цю роботу, не є працевлаштованими безпосередньо в  радах, тому відправити їх у службове відрядження немає підстав, адже депутати місцевих рад – це громадські активісти, які на громадських засадах здійснюють представницьку функцію.

Нагадаємо, 23 січня президент Володимир Зеленський запровадив у дію рішення Ради національної безпеки та оборони, яким доручив урядові розробити постанову про заборону виїзду за межі України для чиновників, за винятком службових відряджень.

Заслухали звіт голови селищної ради Володимира Лужняка про результати роботи ради та виконавчого комітету у 2020-2022 роках. Основними із напрямків роботи у 2021 році були залучення інвестицій із державного та обласного бюджетів на реалізацію проєктів, підтримку закладів соціальної сфери, реалізації Програм підтримки соціально незахищених верств населення, благоустрій та надання комунальних послуг. У 2022 році, попри війну селищна рада продовжувала свою роботу, чимало заходів було спрямовано на цивільний захист населення та допомогу Збройним силам, підтримку внутрішньо переміщених та соціально незахищених осіб.

Заслухали звіт про виконання селищного бюджету у 2022 році. Варто зазначити, що не зважаючи на виклики воєнного часу, вдалося виконати селищний бюджет. Завдяки правильному плануванню бюджету,  зуміли в повному обсязі профінансувати головні видатки:  на енергоносії та  на виплату заробітної плати. За період військової агресії ні в одному закладі не було оголошено простій, а також жодного працівника не було звільнено.                                              

Не підіймалися тарифи на житлово-комунальні послуги, з селищного бюджету, здійснено відшкодування різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що надаються КП «Віньковецький комунсервіс». За кошти місцевого бюджету вдалося реалізувати  чимало робіт.

Про внесення змін до селищного бюджету на 2023 рік. З вільного залишку планують фінансово підтримати силові структури, освітню галузь, ремонтні роботи в закладах культури та пожежної охорони, ремонти водогонів, благоустрій населених пунктів та облаштування пам'ятних знаків, заходи з землеустрою, погашення заборгованості ліквідованих підприємств, заходи соціальної підтримки пільгових категорій громадян.

Затверджено план оптимізації мережі закладів середньої освіти з нового навчального року: шляхом пониження ступеня Женишковецького та Пилипо-Олександрівського ліцеїв (10-11 класи), Петрашівської та Подолянської гімназії (старша школа), припинення діяльності: Слобідко-Охрімовецької та Нетечинецької гімназії. Прийнято лише план, по кожному закладі буде детальний розгляд з урахуванням усіх нюансів та пропозицій для прийняття остаточного рішення. 

Основною проблемою та викликом для усіх нас став обсяг освітньої субвенції, який в цьому році зменшився на 16%, а це майже 9,1 мільйона гривень. Для нашої громади це величезна нестача коштів на оплату заробітної плати педагогам, яку не можливо покрити коштом місцевого бюджету, оскільки питома вага видатків на освітню галузь є і так досить високою та становить 64% або 95,9 млн грн.

КНП "Віньковецький центр первинної медико-санітарної допомоги" надано дозвіл на закриття фельдшерських пунктів.  Ця проблема характерна для всієї України і насамперед пов’язана з реформуванням медицини. Заклади долікарської медичної допомоги Національна служба охорони здоров’я, не фінансує, та й для бюджету громади в умовах воєнного стану цифра є непідйомною.  Фельдшерський пункт де, кількість укладених декларацій менша, ніж 700, є неспроможним.

Цьогоріч пропонують ліквідувати два заклади на території нашої громади (с.Подолянське та с.Ломачинці) та два заклади на території сусідньої Зіньківської громади(с.Адамівка та с.Станіславівка) пацієнти зможуть отримати домедичну допомогу в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини.

Загалом на порядок денний було винесено 26 питань з основного блоку, що стосувалися бюджету, змін до цільових програм, діяльності закладів соціальної сфери, фінансову підтримку територіальної оборони та національної безпеки, освіти, пільгових категорій населення, поводження із комунальним майном, співпраці з громадськими організаціями, визначення гуманітарною допомогою товарів та блок земельних питань.

Усі рішення селищної ради будуть опубліковані на офіційному сайті в розділі "Офіційні документи" після підписання головою громади в визначений законодавством строк.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень